Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is voor klachten en aandoeningen die voortkomen uit of gerelateerd zijn aan het beoefenen van sport.

Het gaat om sport op alle denkbare niveaus: van topsporters (in de dop) tot recreatieve wandelaars. De sportfysiotherapeut is als beste in staat te beoordelen hoe je om kunt gaan met jouw klacht bij een specifieke sport. Het doel is om de sportactiviteit zo snel mogelijk te hervatten.

Hierbij kijkt hij naar de eisen die een sport stelt, kan hij inschatten of en welke sport geschikt is, ook als therapeutisch middel. Dit om de behandeling van een blessure of beperking zo effectief mogelijk te ondersteunen. Ook kan hij een indicatie geven hoe lang het herstel zal duren.

De klachten, waarmee mensen juist naar een sportfysiotherapeut gaan, lopen uiteen van een relatief eenvoudige gekneusde enkel tot gecompliceerde blessures of revalidatie na een breuk of operatie.

Het doel is een optimale bewegelijkheid zonder pijn en opbouw van de belastbaarheid van het weefsel. Dit alles voor een snelle terugkeer in de sport.

meer informatie: www.nvfs.nl.

Sportspreekuur

Dit is een gratis service waar je vrijblijvend advies krijgt over blessures na een wedstrijd of training. Wanneer je niet zeker bent of het verstandig is weer te gaan trainen ben je van harte welkom op het sportspreekuur: elke maandag van 17.30 uur tot 18.00 uur.

Graag van tevoren bellen of een email sturen naar info@fysiotherapie-eefde.nl. Natuurlijk kun je ook het contactformulier invullen.